Hvorfor denne bloggen er laget

 

Arbeidsmedisin som fag er 20 år ved Universitetet i Bergen! Vi som jobber i denne gruppen har lyst til å feire dette ved å ha 20 dager med Jubileumsblogg!

Vi synes generelt at vi har for lite kontakt med de yngste arbeidstakere og de yngste fagpersoner innen HMS og arbeidsmedisin, og tenkte at en slik blogg kunne være et forsøk verd for å få nye innspill. De ansatte på arbeidsmedisin vil dele på jobben, slik at det er forskjellige som skriver innleggene. Vi skriver litt om et nytt tema hver dag som vi er opptatt av, og ser om noen vil kommentere dette.

Hilsen alle i gruppen Arbeids- og miljømedisin, UiB

4 kommentarer tilHvorfor denne bloggen er laget

  • Bente

    Takk, følg med på bloggen, vi kommer inn på dette temaet i neste uke, med å skrive noe om at god ledelse er viktig for å unngå slike situasjoner som du nevner. Nils Magerøy hos oss arbeider med tema mobbing.

  • Anonym 2

    Hei!

    Håper noen vil sette mobbing på arbeidsplassen på timeplanen igjen! Det var en del prat om det for noen år siden, det er som om alle tror problemet er borte hvis bedriften har en HMS-avdeling! Mobbing skjer selv om bedriften har helse og miljø på agendaen, men det er desverre kun på papiret HMS fungerer. Jeg er 100 % ute av arbeidslivet fordi jeg er blitt mobbet i mange år av både leder og kollega. Jeg kollapset både psykisk og fysisk, har store helseproblemer og sosial angst.Har prøvd å ta livet mitt. Går nå til psykolog bl. annet for å prøve å komme tilbake til livet som det en gang var. Mobbing er skjult. Mobbing skjer på enerom. Mobbing skjer når andre ikke ser, du er luft for noen, du blir baksnakket og latterliggjort. Dette kunne jeg ha fortalt om, hvem ville trodd ? Dessuten må en ha BEVIS hvis noe skal gjøres. Jeg burde ha gått med skjult videokamera, selvfølgelig. Men uansett er det ikke lett å si at en blir mobbet i voksen alder, det er tabu. Jeg bet alt i meg, håpet på bedring. Selvfølgelig er det registrert mobbing på de anonyme miljøundersøkelsene, men det blir bare oversett. Øverste leder på min arbeidsplass står alltid og sier at dette er verdens beste arbeidsplass. Han skulle bare visst! Noe bør gjøres med folks oppførsel, få bevisstgjort folk på hva mobbing kan føre til. Leger og psykologer må informere samfunnet og politikere. Mange her i landet har uføretrygd pga mobbing. Det er ikke enkelt å komme tilbake til arbeid når en har mistet all tro på seg selv og tiltro til andre mennesker i tillegg!

  • Torgeir Storaas

    Gratulerer med dagen, og fin start på bloggen! Hva er gærent med rødløk da? Torgeir

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.